Massage för avslappning

Massage för avslappning

Godmorgon bloggen! Jag brukar väldigt ofta prata om naturen och de fina skogsområdena som vi har här nere i Landskrona. För mig ger naturen ett lugn och en harmoni som är svårt att hitta någon annanstans. Massage är en av de sakerna som faktiskt kan ge mig ett lugn och det är även dagens samtalsämne. Jag vet att massage är ett tämligen brett uttryck med väldigt många olika typer av behandlingar, men jag tänker inte gå så djupt in de olika sorters metoderna som finns utan det här inlägget kommer handla mer om massage i allmänhet. Det finns mängder med olika anledningar för att gå på en massage men om man ska dela upp det lite mer generellt så får jag fram två orsaker till en behandling. Det ena är friskvård och det andra är avslappning. Med friskvård så menar jag att man går på massagebehandlingar för att behandla skador och besvär med kroppen. Oftast är den vanligaste orsaken smärtor i rygg och nacke, men det finns behandlingar som täcker stora delar av kroppen. Om vi istället fokusera på den andra anledningen som är avslappning. Jag tror de flesta av er redan vet att massage är en avslappnande behandling som inger ett lugn och lindrar mot stress. För mig är det lite samma typ av känsla som naturen bidrar med och jag tror att det är av en simpel anledningen. Att man får vara sig själv. När du får en massage så behöver du inte tänka på någonting egentligen, utan det är bara sluta ögonen och njuta av nuet. Jag tror att vi alla behöver en sån stund någon gång i veckan och då kan massage vara ett bra alternativ. Om man vill variera sig lite så kan jag verkligen rekommendera en promenad i naturen, släpp allting och bara njuta av allt vackert som finns runt omkring.  


Kommentarer är stängda.